gallery/boaz gaat onder koffer (2018)

 

Boaz gaat onder koffer

 

Boaz wil later graag politieagent worden. Maar het allerliefst wil hij nu al misdaden oplossen. Hij verzamelt berichten uit de krant en plakt die in zijn knipselboek. Als hij leest over diefstallen bij hem in de buurt gaat hij op onderzoek uit. Dat gaat goed totdat Keet zich ermee bemoeit. Zo gaat het natuurlijk nooit lukken. Of toch?

 

Doe je een boekbespreking over Boaz en wil je boekenleggers? Stuur dan een persoonlijk bericht via contact.

Boeken

gallery/lobo lost het op (2010)
gallery/kruisende zwaarden (2007)
gallery/goud juwelen en rum (2008)
gallery/toby en kat (2005)

8+ / 2009 Holland

9+ /2008  Holland

9+ /2006 Holland

9+/ 2005 Holland

Toby en Kat 4-ever

Toby is pas verhuisd naar een klein dorp. Hij vindt er niets aan, want hij verveelt zich vreselijk zonder Kat, zijn vroegere buurmeisje. En tot zijn afschuw moet hij nu elke dag verse groenten eten uit de moestuin van zijn moeder.
Maar dan brengt de postbode iets voor Toby. Het blijkt een mysterieuze brief te zijn die al meer dan veertig jaar geleden is geschreven door een…dief. In de brief wordt gesproken over een geheime code en een verborgen schat.
Toby besluit om samen met Kat op onderzoek uit te gaan. Al snel blijkt dat zij niet de enigen zijn die van de schat afweten en dat ze door iemand achtervolgd worden. Het dreigt allemaal mis te lopen totdat Toby een schokkende ontdekking doet.

Goud, juwelen en rum

Nick spaart alles over piraten. Jammer dat hij zelf geen piraat kan worden, dan zou hij op zoek gaan naar een grote schat!

Als hij op een dag een spannend piratenschip in een etalage ziet staan, hoeft hij geen seconde na te denken; dat moet hij hebben!

Maar als hij in de winkel is, blijkt het schip helemaal niet te koop en in plaats daarvan vraagt een verkoopster of hij een paar oude afgetrapte

schoenen wil passen… Verbaasd stemt hij toe. Maar voor hij het in de gaten heeft, belandt hij in een levensgevaarlijke reis. Is er een weg terug?

Kruisende zwaarden

 

Ivander is een ridderfan. Daarom neemt zijn vader hem mee naar een oud kasteelhotel in Engeland, dat is gebouwd op de plek waar ooit Koning Arthur woonde. Tenminste, dat beweert de hoteleigenaar – maar Ivander begrijpt natuurlijk wel dat die oude tafel in zijn kamer heus niet de echte Ronde Tafel is.

Als hij een keer ’s nachts uit het raam naar het meer kijkt, ziet hij ineens een wonderlijke schittering midden op het water.

Zijn vader gelooft het niet, maar dan hoort Ivander bij toeval dat ook Ruby, de dochter van de hoteleigenaar, iets gezien heeft. Samen gaan ze met een roeibootje het meer op, om te kijken of ze achter het geheim van deze schittering kunnen komen. En dat is het begin van een zoektocht die spannender is dan Ivander ooit had kunnen dromen.

Lobo lost het op

 

Lobo zet elke dag een streepje op de muur. Hoeveel streepjes er nog bij komen weet hij niet: tot mama beter is woont hij hier, helemaal onder in het grote herenhuis van tante Talitha. Zijn kamer staat vol met oude spullen, het is eigenlijk meer een opslagplaats. Er is geeneens ruimte voor speelgoed. Misschien is hij daarom wel uitvinder geworden? Want als je iets wilt uitvinden, moet je veel tijd hebben om na te denken. Zonder speelgoed heeft hij tijd genoeg! Zie je wel, tante bedoelt het allemaal heel goed. Weet je wat, hij zal haar eens verrassen met een handige uitvinding: een supersterk-stormbestendig-regenvast-kapsel, net als de koningin. Zodat tante nooit meer naar de kapper hoeft. Lobo weet overal een oplossing voor!

9+ / 2018 Kwintessens

gallery/het_besluit_van_sneeuwuil_00

4+ /2019 Kwintessens

Het besluit van sneeuwuil

 

In het bos zijn de dieren druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Af en toe lopen de spanningen hoog op. Totdat Sneeuwuil een mededeling doet.

'Beste vrienden van het bos,' roept hij. 'Wegens gebrek aan vrede komt kerst dit jaar niet.'

De dieren zijn van slag. Ze vragen zich af wat 'gebrek' is en 'vrede'. Ze geven elkaar de schuld dat het kerstfeest niet doorgaat. Dan begint het te sneeuwen... De sfeer verandert, de stilte doet iets met de dieren. 

 

Op dit prentenboek is de kerstviering Vrede is dichtbij gebaseerd, beschikbaar voor scholen die werken met Trefwoord.