Over mij

Jeugd

 

Ik ben op 8 augustus 1962 geboren in Delft als jongste in het gezin Fluitsma-Nauta. Er was al een zus Annemieke en een broer Tjeerd.

Iedereen in het gezin was gek op lezen en ik sloot me er graag bij aan. Aan het eind van de straat zat de bibliotheek dus bij ons was boeken ruilen net zoiets als eten. De Kameleon, de dolle- en olijke tweeling, Engelse kostschoolboekjes (het leek me zo leuk om daar op te zitten)  en later de boeken van Thea Beckman en andere avonturenverhalen waren mijn  favoriet.

Daarnaast vertelde mijn vader graag onzinverhaaltjes, maar die hadden nooit een eind. Ik moest dat zelf bedenken. Nu denk ik dat hij gewoon niet wist hoe dat moest. Gelukkig maar, want daardoor kreeg ik een grote fantasie. Misschien ben ik daarom wel schrijver geworden.

gallery/img_0387-1
gallery/politie
gallery/2007 05 00 china 134

Ongeveer 7 jaar

Oefenen met verkeer regelen op de politieschool.

Gelukkig reden er alleen maar klasgenoten rond.

Op een fiets. 

Een stuk over de Chinese muur gewandeld. Heel bijzonder. En zo mooi!

Nu

Ik werk nog steeds in het onderwijs en doe dit vier dagen in de week. Op mijn vrije dag schrijf ik leefwereldverhaaltjes voor onder- midden- en bovenbouw in opdracht van uitgeverij Kwintessens bij de methode Trefwoord. En ik schrijf nog steeds kinderboeken. 

Naast verhalen schrijven reis ik graag, schrijf met penvrienden over de hele wereld, wandel, fotografeer, kook en geniet vooral van het leven. Ik woon al heel lang samen met Gerrit en heb drie ontzettend leuke en lieve bonus kleinkinderen. Bij ons in huis wonen twee katten die me graag cadeautjes geven. (veldmuisjes) 

Zo, en nu weet je (bijna) alles van me.

gallery/dsc03058

Boekpresentatie Toby en Kat

4-ever

in Middelburg 

gallery/brieven

Ander werk

Ik wilde nog steeds niet stil zitten. Het werd het onderwijs. Dan zat ik ook meteen dicht bij mijn doelgroep. Want ondertussen had ik mijn oude hobby opgepikt. Schrijven. Dit keer geen brieven maar verhalen. Ik begon een cursus Schrijven voor kinderen te volgen. Want dat vind ik het leukst. Eerst via de post met een schriftelijke cursus en later bij Script + in Amsterdam. In 2005 verscheen mijn eerste boek. Wat een feest was dat!

Werk

Politieagent. Dat leek me wel wat. Na een strenge selectie werd ik aangenomen. Eerst een jaar opleiding.

Doordeweeks op een internaat (jaaa, eindelijk een soort kostschool) en daarna aan het werk op straat.

Na een tijdje ben ik me gaan specialiseren in milieuzaken.

Ook leuk want daarvoor mocht ik af en toe in een helikopter mee vliegen op zoek naar mensen of bedrijven

die de milieuwet overtraden.  Na 18 jaar politiewerk vond ik het tijd voor iets anders.

School

Na de kleuter- en lagere school (een echte meisjesschool, maar geen kostschool) ben ik de MAVO gaan doen. In die periode schreef ik veel brieven  naar vrienden en familie over mijn dagelijkse leven. Ik beleefde niet veel maar verzon er van alles bij waardoor het ineens heel spannend werd.

Na de MAVO moest ik bedenken wat ik wilde worden. Lastig hoor. Ik had geen idee. Daarom ben ik een opleiding voor secretaresse begonnen. Na een jaar wist ik dat dit niets voor mij was. Te veel stil zitten. Ik wilde actie.

Heel veel brieven schrijven