Goud, juwelen en rum

3e plaats bij Drentse Kei

De titel doet denken aan een ouderwets zeeroversverhaal. Zo beginnen ook de avonturen van Nick (10) als hij een geheimzinnig winkeltje binnenstapt en van een heksachtig vrouwtje achteruitloopschoenen krijgt. Ze brengen hem terug in de tijd op een zeeroversschip waarover hij veel heeft gelezen. Op het schip wordt hij ingezet om het logboek bij te houden en om op gekaapte schepen naar goud en juwelen te zoeken. Nick heeft in de zeeroversboeken gelezen wat de kapitein en zijn schip zal overkomen, dus neemt hij maatregelen voor zijn eigen veiligheid. Het opvallende aan dit verhaal is, dat het niet afgelopen is als Nick van zijn avonturen thuiskomt. Een spannend verhaal dat iets heeft van ouderwetse kapersavonturen, maar ook van hedendaagse computerfreaks. De kleine, eigentijdse zwart-witillustraties, hier en daar over de bladzijden verspreid, geven het boek sfeer. Volle bladspiegel. Overigens een rechttoe rechtaan spannend verhaal waarin je geen woord te veel tegenkomt. Van de auteur van ‘Toby en Kat 4-ever’*. Vanaf ca. 9 jaar.

NBD

Musical groep 8 naar aanleiding van Goud juwelen en rum op een basisschool

Enorm trots op en wat een eer om bij de uitvoering aanwezig te zijn!

Overige recensies

[…] Het aardige van dit verhaal is dat de hoofdpersoon Nick in geen enkel opzicht een heldenrol krijgt aangemeten en dat hij zich ook niet met zijn hobby vereenzelvigt. Speciale waardering verdient ook de geweldige vaart waarmee het verhaal is geschreven. Eenmaal begonnen wil je maar eén ding: doorlezen.

De leeswelp (Belgie)

[…]  Een heerlijk Biegel-achtig leesboek over brute piraten en een onderzoekende jongen – waarin geschiedenis en een spannend plot in het heden perfect verweven zijn.

Speelboek Amersfoort

Het leukste boek ooit!

[…] Het boek was super leuk en spannend om te lezen en ik raad het je echt aan. Als je het leest wil je niet stoppen omdat het zo spannend is.
Hebban lezersrecensie