Het grote boek van Sinterklaas

ISBN: 978 90 251 1064 2
Vanaf 5 jaar
Verschenen september 2008

Het grote boek van Sinterklaas is een verhalenbundel over allerlei spannende avonturen die Sinterklaas heeft beleefd. Wisten jullie al dat de stoomboot bijna door piraten is gestolen? En dat Sinterklaas een keer helemaal geen zin had om naar Nederland te komen? En dat er ook een kanariepiet bestaat? Alle verhalen zijn opgeschreven door de Verhalenpiet (met een beetje hulp van echte schrijvers)

Ik heb Verhalenpiet een beetje geholpen bij het verhaal op blz. 28 t/m blz. 35.

Sinterpieterklaas

Bart uit Nederland heeft een brief gestuurd aan Sinterklaas. Bart maakt zich namelijk zorgen omdat er altijd iets fout gaat als Sinterklaas naar Nederland komt. Het paard van Sinterklaas, Amerigo, werd eens omgewisseld met een politiepaard. Een andere keer raakte de Wegwijspiet de weg kwijt. En de stoomboot is eens kapot gegaan op zee terwijl Repareerpiet nog in Spanje zat. En dan die ene keer dat de pakjesboot was verdwenen en niemand wist waar naartoe.
Sinterklaas vindt dat Bart gelijk heeft. Er gaat te vaak iets fout. Daarom besluit Sinterklaas de intocht dit jaar heel anders te doen. Maar of dat allemaal goed gaat…