Vreemde beesten

Op de tiplijst voor EigenWijsPrijs

ISBN978-90-5788-549-5

10+

2021

Charlie is een tiener, die een aantal jaar geleden haar moeder verloren heeft. Sindsdien redden zij en haar vader zich prima samen. Maar nu is haar vader al een poosje verliefd op kunstenares Isabella. Vlak voor de zomervakantie verhuizen ze van Amsterdam naar een wit huis met een rood puntdak in een rustig dorp aan de kust waar ze ook samen in één huis gaan wonen. Charlie heeft het gevoel dat ze in de weg loopt en trekt met haar hond Flint de duinen in. Hier ziet ze allerlei dingen en leert ze allemaal mensen kennen. Er is iets aan de hand, maar ze kan er haar vinger niet precies op leggen. Kan ze samen met Mick de waarheid achterhalen? En wat heeft Isabella ermee te maken? Dit verhaal combineert de problematiek van het wennen aan een nieuwe gezinssamenstelling met dierensmokkel in een vlot verhaal, dat goed is opgebouwd. De vaart zit er flink in en dit houdt de aandacht van begin tot eind vast. De bladspiegel oogt behoorlijk vol, maar het lettertype is vrij groot en de lengte van de hoofdstukken is overzichtelijk. Hierdoor leest het verhaal prettig. Het omslag doet wat ouderwets aan. Vanaf ca. 10 jaar..

NBD

De prachtige illustratie is gemaakt door Tirza Beekhuis Ze heeft het mooie licht van een zonnige dag aan het strand prachtig weten te vangen waardoor de felle kleuren van de exotische dieren er maar vreemd tegen afsteken.

Te koop bij de plaatselijke boekhandel en rechtstreeks bij uitgeverij Kwintessens

Extra’s

Hoe het verhaal begint? Lees hier

Woordzoeker Kun jij alle belangrijke woorden uit het spannende verhaal vinden? Leuk voor op school of thuis.

Boekenbeurt Doe je een boekenbeurt over Vreemde beesten en wil je boekenleggers om uit te delen? Schrijf een berichtje. Ik stuur je ze graag. (Zolang de voorraad strekt) En vergeet de woordzoeker niet voor je klasgenootjes. Vraag of de juf of meester hem uitprint en kopieert.

Overige recensies

Heel spannend verhaal. Thema’s vriendschap en vertrouwen / Boekenwurm