Eilanddans

Een vrolijk jeugdboek over een dansoptreden dat niet door dreigt te gaan nadat de juf haar knie bezeert. Zola en haar groepje gaan dansen, maar juf Imke kan niet meer meedoen. Gelukkig is er opa Otis die kan helpen. Hij leert het groepje de eilanddans en de voorstelling wordt een groot succes. In vriendelijke stijl geschreven. Met lieflijke zwart-wit illustraties. Uitgever vermeldt AVI E4/M5. Maaike Fluitsma (Delft, 1962) is schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Vanaf ca. 7,5 jaar.
NBD

Vormgeving/illustraties
Het verhaal is ingedeeld in 12 getitelde, korte hoofdstukken, waarbij er af en toe sprake is van alinea’s. De zinnen zijn kort en beginnen telkens op een nieuwe regel. Elk hoofdstuk is voorzien van meerdere zwart-wit tekeningen die goed bij de tekst aansluiten. De omslag is kleurrijk uitgevoerd en toont een scene uit het verhaal.

Taalgebruik
De auteur gebruikt eenvoudige taal, AVI E4/M5. Het verhaal is heel herkenbaar voor en goed afgestemd op de doelgroep.

Doelgroep
Het verhaal is gericht op zowel jongens als meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een vrolijk verhaal dat kinderen met plezier zullen lezen.
CBK

Lees en bekijk hier het eerste hoofdstuk

De vrolijke tekeningen zijn gemaakt door Hester van der Grift

Verkrijgbaar bij boekhandel en uitgeverij Kwintessens

Extra’s

Woordzoeker 18 woorden horizontaal en verticaal

Het drukken van Eilanddans

Eilanddans rolt van de band bij de drukkerij.