Kiet en Lok

dappere dierenredders

Kiet en Lok redden dieren. Thuis heeft Kiet een dierenziekenhuis. Daar verzorgt ze de dieren tot ze weer beter zijn. Als ze een gewonde lapjeskat vindt neemt Kiet haar mee naar huis. Ze wil haar voor altijd houden. Maar dan ontdekt Kiet dat het baasje de kat zoekt. Wat nu? Moet de kat terug of kan ze haar houden? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees en bekijk hier het eerste hoofdstuk

De prachtige cover en illustraties zijn gemaakt door Mariella van de Beek

Nu al verkrijgbaar bij uitgeverij Kwintessens

Trailer Kiet en Lok

Aanschafinfo

Een boek over twee vrienden die dieren redden. Kiet en Lok verzorgen de dieren in hun eigen dierenziekenhuis. Wanneer Kiet een gewonde lapjeskat vindt, wil ze haar graag houden. Maar ze komt erachter dat het baasje van de kat haar zoekt. Dit leidt tot een dilemma: moet ze de kat teruggeven of kan ze haar houden? Zachtaardig en invoelend geschreven. Met vriendelijke zwart-witillustraties. AVI-M4/E4. Vanaf ca. 7 jaar. Maaike Fluitsma (Delft, 1962) is een Nederlandse (jeugd)auteur. Ze schreef meerdere boeken..

NBD

Een avontuurlijk verhaal over Kiet en Lok, twee dikke vrienden, die zich aan het begin van het boek voorstellen. Kiet heeft een handicap, ze kan niet goed lopen en daarom gebruikt ze in huis krukken en naar buiten gaat ze in de rolstoel. Kiet vangt thuis vaak gewonde dieren op, ze is redder van dieren in nood. Haar vriendje Lok woont in het huis boven haar en komt uit China. Ze zijn vaak samen buiten te vinden, in het parkje, op zoek naar dieren die hulp nodig hebben. Een vlieg in nood, een mier die zijn vriendjes kwijt is of een vlinder met een kapotte vleugel. Op een dag vinden ze een gewonde lapjeskat. Zouden ze die kunnen helpen?

Vormgeving en illustraties
Op de kleurige, vrolijke  omslag van deze hardcover staan Kiet en Lok afgebeeld, in het bos, te midden van enkele dieren. Binnenin staan diverse grappige zwart-wit tekeningen, die goed bij het verhaal aansluiten. Het verhaal omvat 14 vrij korte, getitelde hoofdstukken en heeft een overzichtelijke bladspiegel.

Taalgebruik
De auteur heeft een heel soepele schrijfstijl met grapjes en toegankelijke taal, AVI-M4/E4.  De handicap van Kiet is op een natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Het boek heeft een mooie boodschap over echte vriendschap en dat je mag zijn wie je bent.

Doelgroep
Deze uitgave is gericht op zowel jongens als meisjes vanaf ca. 8 jaar, midden groep 4 en helpt kinderen hun technische leesvaardigheid  te ontwikkelen.

Leesbeleving en leesplezier
Kiet en Lok dappere redders is een grappig en herkenbaar verhaal, dat beginnende lezers zeker zal aanspreken!

CKB

[…] Wat ik in dit boek heel mooi vind, is de rol voor de rolstoel. Die is er, Kiet heeft die nodig. Maar dit is geen belemmering, het is geen reden tot extra uitleg. Een heel inclusief boek en dit soort boeken kan wel echt bijdragen aan meer begrip en inclusie. Kiet maakt ook grapjes tegen mensen die haar aanstaren. Dit is een soort van tussen de regels beschreven, maar dit maakt wel dat je er ook om kunt lachen. Ik zet dit boek met trots in de boekenkast bij mij op mijn werk en hoop dat het bij kan dragen aan begrip en leesniveau op school.

#inclusie #rolstoelindehoofdrol #aviM4 #aviE4 #jezelfzijn #dierenvriendjes #vriendschap #lerenlezen
Pim van Riek (kinderboeken en ya)